Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Δημοκρατία της οργουελιάδας



* Αν η συλλογιστική ΠΑ.ΣΟ.Κ. (για όλα φταίει ο Σύριζα,παντού υπάρχουν Συριζαίοι) συνδυαστεί με την συλλογιστική ΛΑ.Ο.Σ. (παντού υπάρχουν αντιεξουσιαστές) τότε το λογικό συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι οι μισοί Έλληνες είναι Σύριζα και οι άλλοι μισοί είναι αναρχικοί..και κάτι ψιλά από 'καταπιεσμένους'.
Αναλογικά,σε μια 5μελή οικογένεια θα υπάρχουν 2 συριζαίοι,2 αναρχικοί και ένα άμοιρο 5ο μέλος που θα είναι είτε ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ,είτε καρατζαφερικός (και θα νοιώθει καταπιεσμένος από τα υπόλοιπα μέλη).
Μια τυπική ελληνική οικογένεια δηλαδή.


* Τα Μ.Μ.Ε. σπεύδουν να μας πληροφορήσουν γεμάτα αγωνία ...
''οι μαζικές δυναμικές κινητοποιήσεις και το κίνημα των αγανακτισμένων δεν είναι ότι καλύτερο για την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό..είναι ένα πραγματικό πλήγμα για τον τουρισμό.''
Αντίθετα,ο χημικός πόλεμος από την πλευρά της αστυνομίας,τα σπασμένα πλευρά ανθρώπων που κατέβηκαν για πρώτη φορά σε διαδηλώσεις και οι επιθέσεις με χειροβομβίδες κρότου λάμψης σε δημοσιογράφους και εθελοντές γιατρούς δημιουργούν τις καλύτερες των εντυπώσεων στους τουρίστες.
Προκαλεί πραγματικά ρίγη ενθουσιασμού στον μέσο Ευρωπαίο να βλέπει την αστυνομία να επιτίθεται στο πρόχειρο ιατρείο που έχει στηθεί στην πλατεία Συντάγματος (ενέργεια που σπάνια παρατηρείται ακόμα και σε συνθήκες πολέμου).


* Γενικά μιλώντας η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό είναι κάτι που θα πρέπει να μας απασχολεί βαθύτατα.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να απαγορεύσει στους ολοένα και περισσότερους άστεγους να πεθαίνουν δημοσίως από την πείνα καθώς αυτό κάνει πολύ κακό στην εικόνα της Ελλάδας.
Ήδη αρχίζει να οργανώνεται κυβερνητική διαφημιστική/ενημερωτική καμπάνια με τον τίτλο ''Τράβα ψόφα αλλού'' που σκοπό έχει να ενημερώσει τους πολίτες πως να πεθαίνουν από ασιτία με ησυχία και αξιοπρέπεια αλλά και για τα κατάλληλα σημεία που μπορεί αυτό να γίνει,χωρίς περαιτέρω επιπτώσεις για την εικόνα της χώρας.


* Το άσυλο καταργείται.Όχι το βουλευτικό άσυλο φυσικά.
Αλλά το πανεπιστημιακό άσυλο.
Σύμφωνα με τον νέο νόμο - πλαίσιο της κυρίας Διαμαντοπούλου.
Οι απολογητές της κυρίας υπουργού λένε με περισπούδαστο ύφος ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ύπαρξης πανεπιστημιακού ασύλου σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα.
Φυσικά και είναι σύμπτωση ότι καταργείται σε μια περίοδο που γνωστό στέλεχος της κυβέρνησης μίλησε για 'τανκς που θα φυλάνε τις τράπεζες από τους πολίτες'..
μα γιατί είστε τόσο καχύποπτοι ?
Μια παρατήρηση μόνο : αφού το άσυλο είναι αχρείαστο για το δημοκρατικό μας πολίτευμα,γιατί δεν καταργούνται και όλες οι συνταγματικές ελευθερίες ?
Μα θα υπάρχει η 'δημοκρατία' μας να τις προστατεύει βρε κουτά.
Ωχ,βάζω ιδέες.


* Στον οργουελικό κόσμο του '1984',στο απολυταρχικό κράτος του 'Μεγάλου Αδελφού' οι επίσημοι φορείς μιλούσαν την 'newspeak',μια γλώσσα που διαστρέβλωνε τα πάντα για να εξαπατά τις μάζες.
Έτσι το Υπουργείο Πολέμου λεγόταν 'Υπουργείο Ειρήνης',το Υπουργείο Προπαγάνδας λεγόταν 'Υπουργείο Αλήθειας',το Υπουργείο Βασανιστηρίων λεγόταν 'Υπουργείο Αγάπης'
και ούτω καθεξής..
Ότι η κοινωνία του Όργουελ παίρνει σάρκα και οστά είναι γεγονός εδώ και αρκετό καιρό.
Αλλά ακόμα και η δική του φαντασία ωχριά μπροστά στην μεγαλειώδη ειρωνική newspeak που υπάρχει στην ονομασία 'Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη'.
Πραγματικά πολύ προχωρημένο.


* Η Μυρσίνη Λοϊζου απαγόρευσε στο Πασόκ να χρησιμοποιεί το 'Καλημέρα Ήλιε' του πατέρα της Μάνου Λοϊζου σε συγκεντρώσεις.
Σιγά που στεναχωρέθηκαν βέβαια στην κυβέρνηση.
Θα γράψουν τραγούδι χρησιμοποιώντας την μελωδία με την οποία αρχίζει το δελτίο του Μέγκα.
Στίχοι : Γιάννης Πρετεντέρης , ερμηνεία :  Όλγα Τρέμη , στην βιόλα ο Παύλος Τσίμας.
Δεύτερες φωνές : Πάσχος Μανδραβέλης , Αλέξης Παπαχελάς.
Instant hit.

4 σχόλια:

  1. Καλά οκ... τώρα τι να σου πω, το έκανες latex. Η καταπιεσμένη μειοψηφία του ΠΑΣΟΚ σε μια οικογένεια αποτελεί την ατμομηχανή της σημερινής οικονομίας μας! Είναι αυτός που θα πληρώσει το μάρμαρο της τρύπας και όποιας άλλης τρύπας εμφανιστεί. Από την άλλη η μειοψηφία του ΛΑΟΣ απλά θα συμφωνεί και κάποιες φορές θα παίρνει το μέρος της ατμομηχανής και πότε της πλειοψηφίας αμφιταλαντευόμενος από το γόητρο της σημερινής εξουσίας και αυτής που μπορεί να έρθει κάποτε και να αλλάξει τη κατάσταση. Πάρτε το όμως είδηση ο Έλληνας τον Ήλιο τον πλήρωσε σε Αμερικάνους, Άγγλου, Γάλλους, Γερμανούς και πρέπει να κυβερνήσει ακόμα για πολλά χρόνια για να ξεπληρωθούν τα μάρμαρα που πήραμε από τ α Λατομεία Chase Manhattan Bank, Goldman, Lehman, Προπαγανδίζω και εγώ, χτες είδα ΝΕΑ από το μεγάλο κανάλι....αλλά στο τέλος πάλι στο ιντερνέτ πήγα να ενημερωθώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιό πράγμα έκανα latex που δεν ήταν ήδη latex από μόνο του ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 'Η καταπιεσμένη μειοψηφία του ΠΑΣΟΚ σε μια οικογένεια αποτελεί την ατμομηχανή της σημερινής οικονομίας μας! Είναι αυτός που θα πληρώσει το μάρμαρο της τρύπας και όποιας άλλης τρύπας εμφανιστεί.'
    Newspeak ? Οργουελικός και εσύ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τα πιάνεις πάντως προσπαθώ βλέπεις να την εξασκησω γιατί το ταμείο εργασίας είναι με θετικό πρόσημο

    ΑπάντησηΔιαγραφή