Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

'' 'Ενας εργαζόμενος ανά οικογένεια '' (και όμως το είπε)


Η δήλωση του πρωθυπουργού πως ''βασικός μου στόχος είναι να μην υπάρχει οικογένεια χωρίς τουλάχιστον έναν εργαζόμενο'' προκάλεσε κάθε είδους αρνητικές αντιδράσεις,από γέλιο μέχρι οργή.

Πριν καλά-καλά ολοκληρωθεί η ομιλία,στο twitter το hashtag #enas_ergazomenos γέμισε με κάθε είδους σχόλια.Παραθέτουμε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα ..

@stathisdrogosis: Ένας εργαζόμενος ανα οικογένεια, ένα βιβλίο ανά τάξη, ένας γιατρός ανα όροφο, ένα νερό ανά Βαγγελιώ

@Anasto7: Ένας Παπανδρέου πρωθυπουργός ανά γενιά #enas_ergazomenos

@Jaquoutopie: Ένας δάσκαλος ανά σχολείο. #enas_ergazomenos

@dafnou_li: Άρα τώρα περιμένουμε ανακοίνωση για το ποιος θα παρουσιάζει το "Πρωινό Μου"....

@aresburas: Μπορεί ένας δημοσιογράφος να ρωτήσει, αν σ' ένα ζεύγος δουλεύουν κ οι 2, θα πρέπει να χωρίσουν ή ο ένας να παραιτηθεί; #enas_ergazomenos

@mahas0: Αντε και με το καλό #enas_ergazomenos ανά πολυκατοικία

@Anasto7: Θα αναλάβουν κι οι πολιτικοί κάποι βάρος λέει. "Μόνο ένα αυθαίρετο ανά υπουργό"

@PartonMike: Αντί να χαίρεστε που ο #enas_ergazomenos θα δουλευει και οι υπολοίποι θα αράζουμε και θα του τα τρώμε, παραπονιέστε κιόλας. Μα πόσο αχάριστοι!

@BebecaVIP: Ήταν ένας Άγγλος, ένας Γάλλος κι #enas_ergazomenos

@olga_from_mars: γνωρίζω οικογένεια με 2 συνταξιούχους και 2 εργαζόμενους.που κάνω καταγγελία; #enas_ergazomenos

@galaxyarchis: Ένας εργαζόμενος ανά οικογένεια => Τέσσερις φορολογούμενοι ανά εργαζόμενο #Maths #enas_ergazomenos #deth

@eVaN_GiAn: Να εφαρμοστεί το #enas_ergazomenos και να γυρίσει η Καραμανλής στην πολιτική. Για να σταματήσει η Νατάσα να χειρουργεί

@TheDSpan: η οικογένεια Παπανδρέου δεν έχει κανέναν άλλο εργαζόμενο γι αυτο ο #GAP παραμένει Πρωθυπουργός #enas_ergazomenos

@indictos: Πολύ φοβάμαι ότι ο #enas_ergazomenos θα είναι ανήλικος και θα δουλεύει στα...φανάρια (όχι τροχονόμος πάντως αν με εννοείς)

@christoschatzi: Δεν θα βρεθεί ένας Χριστιανός να προσλάβει την Άντα;;; #enas_ergazomenos

@NickolasSpirida: Προσφέρομαι να παντρευτω εργαζομενη γυναικα...ορκιζομαι να μην ψαξω ποτε για δουλεια. #enas_ergazomenos

@Antonis_Sp: Δύσκολη εποχή για να έχεις οικογενειακή επιχείρηση . . . #enas_ergazomenos

@marie_la_bas: Πόσοι ημιαπασχολούμενοι μας κάνουν έναν εργαζόμενο? #enas_ergazomenos

@paiktour: Επόμενη κίνηση η θέσπιση του θεσμού του εργαζόμενου της γειτονιάς

@Antidrasex: Αν η υπόσχεση είναι #enas_ergazomenos φαντάσου ποια θα είναι η πραγματικότητα.

@kosmaras: τώρα που το ξανασκεφτομαι... σε κάθε οικογένεια #enas_ergazomenos, δύο βιβία και τρία δακρυγόνα... μην μας λέτε και τσιγκούνηδες!

@FragileAlex: Να σταματήσει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του ο Πατίτσας ή να σταματήσει να βγάζει παντόφλες η Χρουσαλά; #enas_ergazomenos

@lenakas: ...η Μενεγάκη η γάτα πρόννοησε #enas_ergazomenos

@allufunmarx: -Ποιος φταίει πραγματικά για το #enas_ergazomenos σε κάθε οικογένεια; -Ο #enas_psifoforos του πασόκ σε κάθε οικογένεια.

@ergodektis: Ανταλλάσω εργαζόμενο αδερφό με άνεργη μέχρι 22 ετών. Απαιτείται φωτογραφία ολόσωμη με μπικίνι στη διεύθυνση... #enas_ergazomenos

@Antidrasex: Κοίτα να δεις που σε λίγο, θα λένε "σε αυτή την οικογένεια, δουλεύουν δύο, είναι βολεμένοι" #enas_ergazomenos

@Ali_Ki: Απορία: αυτός ο #enas_ergazomenos θα πληρώνει κ τις έκτακτες εισφορές των υπολοίπων-ανεργων μελών της οικογένειας;

@paiktour: Εσάς που λέγατε ότι η απογραφή είναι περιττή δεν πρέπει να σας χάλασε που ο ΓΑΠ σας διέψευσε #enas_ergazomenos

@sokolatakis: Το #enas_ergazomenos σε καθε οικογενεια είναι κάτι που πραγματικά ειπώθηκε; Είναι ακόμα πρωθυπουργός αυτός που το είπε;

@k_rachianiotis: 3 πρωθυπουργοί σε μια οικογένεια δεν είναι άδικο; #enas_ergazomenos

@TheDSpan: το καλύτερο ο ΓΑΠ το έχει κρατήσει για το τέλος...όσα tweets αφορούν τα θέματα #GAP #deth #benny #enas_ergazomenos θα φορολογηθούν


Πηγή : http://www.salata.tv/κοινωνια/1116-ένας-εργαζόμενος-ανά-οικογένεια

4 σχόλια:

  1. χαχαχαχα!!! και εγω ενας εργαζομενος ειμαι!! σε μια οικογενεια που ολοι δουλευουν!!
    ωραια τα σχολια.. γελασα! αλλα πρεπει να αφησω και το σχολιο μου..

    ο τιτλος λεει "'Ενας εργαζόμενος ανά οικογένεια " και αυτο καταλαβαν και σχολιαζουν ολοι..
    στην δηλωση λεει "οικογένεια χωρίς τουλάχιστον έναν εργαζόμενο" νομιζω οτι η διαφορα ειναι εμφανης! υπαρχουν οικογενειες που δεν εχουν ουτε εναν εργαζομενο... αρα η δηλωση ,τουλαχιστον ενας ,ειναι σωστη! δεν σου απαγορευει πουθενα δευτερο.. αλλα σιγουρα σου αφηνει ελπιδα απο το μηδεν να βρεθεις στο ενα!
    ειναι σαν τα μαθηματικα!η εκφραση "δυο συνολα εχουν ενα κοινο σημειο" δεν ειναι ιδια με την εκφραση "δυο συνολα εχουν τουλαχιστον ενα κοινο σημειο" !!!
    εδω που φτασαμε, μπορει ενας μισθος να μην ειναι επαρκης αλλα σιγουρα ειναι μια ανασα!!! και ολοι εμεις που εχουμε(τουλαχιστον μια) δουλεια (δοξα το θεο) καλο ειναι να μην κρινουμε τετοιες δηλωσεις.. γιατι μιλαμε ,εν μερη, εκ του ασφαλους!
    ο αλλος ομως που εχει οικογενεια αλλα οχι δουλεια, μια τετοια δηλωση την βλεπει διαφορετικα!
    υποκειμενικη αποψη παντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αλήθεια είναι ότι ο τίτλος είναι απλά 'δανεισμένος' από το site που το είδα..δεν έκριναν από τον τίτλο οι σχολιαστές (γιατί σχολίαζαν μέσω twitter),ούτε κατάλαβαν λάθος.

    Δεν κατάλαβε κανένας ότι ο Γ.Α.Π. απαγόρευσε δεύτερο εργαζόμενο σε κάθε οικογένεια (τους υποτιμάς πολύ επιπεδοκοίλη μου χαχαχα,ξανθιές τους έκανες όλους),σχολιάζουν το γελοίο γεγονός ότι αυτό έθεσε ως υπέρτατο στόχο..!

    ..και όπως καταλαβαίνεις όταν αυτό λέγεται από έναν πρωθυπουργό ως υπόσχεση,φαντάσου ποια θα είναι η πραγματικότητα (που συνήθως πολύ απέχει από τις υποσχέσεις των πολιτικών).

    Θα λέμε ''ξέρω έναν που εργάζεται'' και θα μας κοιτάζουν λες και δηλώσαμε πως μόλις είδαμε τον Άη Γιώργη.

    (Δεν ξέρω αν είπε και το 'τουλάχιστον',δεν είμαι σίγουρος..πάντως εκείνη την ώρα που τον άκουγα από την τηλεόραση δεν θυμάμαι να είπε 'τουλάχιστον')

    Ακόμα όμως και να είπε 'τουλάχιστον' η δήλωση είναι πέρα για πέρα κωμικοτραγική έως ανατριχιαστική,με το σκεπτικό που σου είπα παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σιγουρα ειναι κωμικοτραγικη! δεν διαφωνω καθολου!! αλλα δυστυχως η κατασταση της χωρας ειναι σκετο "τραγικη"!!απλως καποιοι το βιωνουν και καποιοι ελπιζουμε για κατι καλυτερο!

    το μοναδικο επαγγελμα με μελλον ειναι τα οικιακα, με ειδικοτητα ρακοσυλλεκτης!!
    πλεον ολοι θα ξερουμε πως φτιαχνεται το παστιτσιο!!!

    επισης τα παραμυθια θα ξεκινανε με το "μια φορα και εναν καιρο, σε μια μακρινη χωρα με θεσεις εργασιας, υπηρχε ενας πριγκιπας... μπλα μπλα μπλα"

    τελος παντων το θεμα μας ειναι.. ειπε δεν ειπε το "τουλαχιστον".. μπορει να κανει πραξη την υποσχεση του? μπορει καθε οικογενεια να εχει εναν εργαζομενο? ας το κανει και βλεπουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. To μόνο επάγγελμα που έχει μέλλον (πέρα από τα οικιακά,συμφωνώ) είναι αυτό του μπάτσου.
    Είναι το μόνο στο οποίο γίνονται προσλήψεις αυτόν τον καιρό,και θα γίνονται για πολύ ακόμα..το γιατί το ξέρεις,το βλέπεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή