Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Τα 8 καλά πράγματα σχετικά με την κρίση

Ας μην τα βλέπουμε όλα μαύρα.Ας μην μιζεριάζουμε.Ακόμα και από τις χειρότερες καταστάσεις μπορεί να προκύψουν μερικά αναπάντεχα 'οφέλη'.



1. Πλεον οταν μιλας στο αφεντικο σου για αυξηση δεν σε αγριοκοιταει.Αντιθετως,τον πιανει νευρικο γελιο.Αυτοματα χαρακτηριζεσαι ως ο απολυτος χιουμοριστας στον χωρο της εργασιας σου.Ασε που απελυσε 2-3 αχωνευτους..

 2. Τα καφενεια εχουν γεμισει απο ανεργους επιστημονες με 2 μεταπτυχιακα.Σε λιγο θα πηγαινεις για καφε και δεν θα μιλας για μπαλα,αλλα για μαυρες τρυπες και για πυρηνικη φυσικη.Το επιπεδο συζητησης στα καφενεια εχει ανεβει δραματικα.Οι καφετεριες εχουν γινει 'κυψελες σκεψης' και 'μη κοινοφελη εκπαιδευτικα ιδρυματα'.

 3. Η γνωση των οικονομικων εχει γινει must.Κανεις δεν μπορει να μας κοντραρει πανευρωπαικως και παγκοσμιως σε τετοια θεματα.Αν δεν ξερεις τι σημαινει 'αναδιαρθρωση' σε κοιταζουν λες και μολις υπεγραψες με σταυρο.

 4. Τωρα με την κριση μπορεις ελευθερα και χωρις ενοχες να πεσεις σε καταθλιψη.Παλια σε επρηζαν ''Τι σου λειπει ρε?..ε?Τι σου λειπει?Την δουλεια σου την εχεις,το αυτοκινητο σου το εχεις μπλα μπλα μπλα..''

 5. Οταν μεγαλωσεις θα μπορεις και εσυ να λες στα εγγονια σου για τα ''δυσκολα χρονια που σε εκαναν ανθρωπο,που σε εκαναν αντρα,σε εκαναν σουπερμαν,ηρωα..'' και ολα τα σχετικα που ακουγες απο παπουδες και γιαγιαδες.Η γενια σου δεν ειναι φλωρικη πια,ειναι γενια με το μαχαιρι στο στομα.

 6. Πλεον οταν εισαι με καποια,θα εισαι σιγουρος οτι δεν ειναι μαζι σου για τα λεφτα σου (ενταξει,αυτο ειναι λιγο loser-ιστικο).

 7. Πολλοι φιλοι σου θα μεταναστευσουν για ενα καλυτερο μελλον.Αυτο σημαινει οτι θα εχεις που να μενεις οταν θα κανεις ταξιδια στο εξωτερικο...λεμε τωρα.

 8. Το μελλον της χωρας ειναι αβεβαιο.Αν δεν πεσεις σε καταθλιψη στο μεταξυ,θα ζησεις μια συναρπαστικη ζωη γεματη περιπετεια.Τιποτα δεν θα ειναι σιγουρο για το αυριο,θα εκτιμας το τωρα,το παρον.Ετοιμασου για μεγαλες συγκινησεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου