Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Ελευθερ*α του λ*γουNομοθετικά μέτρα για τη δυνατότητα ταυτοποίησης των διαχειριστών στα ελληνικά ιστολόγια, καθώς και την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών για περισσότερα εγκλήματα απ' όσα επιτρέπει ο νόμος σήμερα, εξήγγειλε την Τρίτη ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Μιλώντας στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου είπε ότι «το Διαδίκτυο πρέπει να πάψει να φιλοξενεί κουκουλοφόρους», χωρίς όμως να αμφισβητείται η ελευθερία του λόγου και της γνώμης.

Ανέφερε ότι θα περιμένει τώρα τις προτάσεις της νέας νομοθετικής επιτροπής, που θα συγκροτηθεί υπό την προεδρία του αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Α. Ράντου.

Υπέρ της θέσης ότι το απόρρητο των επικοινωνιών δεν ισχύει για τις διαδικτυακές αναρτήσεις έχει ταχθεί επανειλημμένα και ο Άρειος Πάγος. Σύμφωνα με τις γνωμοδοτήσεις του, οι Αρχές πρέπει να μπορούν να ζητούν από τους παρόχους τα στοιχεία χρηστών που κατηγορούνται για αξιόποινες πράξεις χωρίς να ζητούν άδεια από την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών.


Σύμφωνα με πληροφορίες Του Βήματος, ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε στα μέλη της επιτροπής ότι ίσως θα πρέπει να επανεξεταστεί η αυτοδέσμευση των δημοσιογράφων, αφού έχουν παρουσιαστεί φαινόμενα σχολιασμού στο Διαδίκτυο περιστατικών πολιτικής βίας, ο οποίος εξυπηρετεί συμφέροντα που αντίκεινται στην ελευθερία της έκφρασης και στη δημοκρατία.

Μιλώντας στην ίδια επιτροπή, ο κ. Παπαϊωάννου εξήγγειλε επίσης τη δυνατότητα αξιοποίησης του υλικού των καμερών προκειμένου να εντοπίζονται αξιόποινες πράξεις. Πρόσθεσε ότι σχετικές νομοθετικές προτάσεις περιμένει επίσης από την επιτροπή που ήδη λειτουργεί υπό τον πρώην πρόεδρο του ΣτΕ Χ. Γεραρή.

Πηγή : http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231122562σχόλιο : ***** **** ******* ** ****** ***, ***** ** **** **** * ****. * **** ** ********** *****.
(Λυπούμαστε αλλα το παραπάνω σχόλιο του ανώνυμου μπλόγκερ Daring έχει καλυφθεί διότι εμπίπτει εις τας διατάξεις περί ''κουκουλοφόρων στο διαδίκτυο''.Δεν προωθεί καθόλου τις δημοκρατικές αξίες και τα φιλελεύθερα ήθη,θιασώτες των οποίων είναι το λαοφιλές καθεστώς και οι πολυχρονεμένοι μας υπουργοί)

σχόλιο : ** *** ** ****** ********* ** ******* ***** **** *** *** ***** ?

(Λυπούμαστε και πάλι αλλά ούτε αυτό το σχόλιο προωθεί την δημοκρατία μας)

σχόλιο : **** *** ********* !!!

(Λυπούμαστε για τους ίδιους λόγους.Να υπενθυμίσουμε στον μπλόγκερ Daring ότι η βωμολοχία είναι εχθρός της δημοκρατίας και ότι θα διώκεται ποινικά.Συνιστούμε ψυχραιμία,απαιτούμε συμμόρφωση..στο όνομα της δημοκρατίας πάντα)

σχόλιο : ** ***** ** ***** *** ****** ?

(Όχι δεν χρειάζεται να κλείσετε το μπλογκ σας.Αρκεί να προωθεί την δημοκρατία μας με τον κατάλληλο τρόπο)

σχόλιο : ***** ** **** *** * ***** ?

(Δεν μας ενδιαφέρει τι έχει πει ο Μπρεχτ κύριε Daring.Ποιος είναι αυτός ? Κανένας εισαγόμενος κουκουλοφόρος φαντάζομαι)

σχόλιο : * ****** ?

(Ούτε ο Όργουελ μας ενδιαφέρει.Τι είναι αυτός ? Λαθρομετανάστης είναι ? Να του πείτε να πληρώνει τους φόρους του,να ενημερώνεται από το Μέγκα και να διαβάζει Καθημερινή )

σχόλιο : **** ******.

(Α κρίμα που έχει πεθάνει.Ένας φορολογούμενος λιγότερος είναι πλήγμα για την δημοκρατία μας)

σχόλιο : **** ** **** ** **** ** ******** ?

(Αυτό θα γίνει μόνο αν εξυμνήσετε το καθεστώς μας.Μόνο τότε θα μιλάτε χωρίς να βγαίνουν αστεράκια)

σχόλιο : Το Πασόκ είναι καλό.Ο πρωθυπουργός είναι καλός.Τα υπουργεία είναι καλά.Θέλω περισσότερη αστυνόμευση.Μου αρέσουν τα αστεράκια και οι παρατηρήσεις.Την βρίσκω με τους περιορισμούς,την λογοκρισία,τον συνεχή έλεγχο.Πιστεύω ότι χρειαζόμαστε ένα κράτος με υπερεξουσίες για να μας βάλει σε μία τάξη επιτέλους.Χρειαζόμαστε σαδιστικό κράτος και μαζόχες πολίτες.Έτσι σαδομαζοχιστικά θα πάμε επιτέλους μπροστά.Άντε γιατί πολύ αέρα έχουμε πάρει.Να κλωνοποιήσουμε την Όλγα Τρέμη.Μα που είναι επιτέλους ένας αστυνομικός να μου πει πότε μπορώ να πάω στην τουαλέτα ? Που είναι το κράτος ? Θέλω και άλλο κράτος.Κράτος παντού.Στους δρόμους,στο σπίτι μου,στον υπολογιστή μου,στην τουαλέτα μου.Παράδεισος.I like.

(Είδατε πως εξαφανίστηκαν τα αστεράκια κύριε Daring μου ? Η ελευθερία λόγου ισχύει για όλους τους ψηφοφόρους του Πασόκ)

σχόλιο : ** ** ** ** ** !

(Το γέλιο σας λογοκρίθηκε ως χλευαστικό και ειρωνικό για την δημοκρατία μας)

4 σχόλια:

 1. XAXXAXAXXA ************.
  Απόσπασμα απο Wiki.
  To ιστολόγιο, γνωστό συχνά με την άκλιτη ονομασία μπλογκ (blog), είναι μορφή ιστοχώρου. Είναι λίστα καταχωρήσεων από την πιο πρόσφατη καταχώρηση στην παλαιότερη. Το περιεχόμενο των καταχωρήσεων μπορεί είναι οτιδήποτε, όπως Νέα , πολιτικοκοινωνικός σχολιασμός, σχολιασμός των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των διασημοτήτων, προσωπικά ημερολόγια και ειδικά θέματα όπως τεχνολογία, μόδα, αθλητικά, τέχνες, γαστρονομία. Συνήθως δεν απαιτείται ενδελεχής επιμέλεια του κώδικα της ιστοσελίδας, μιας και συχνά είναι εγκατεστημένα αυτόματα συστήματα, που παρέχουν την δυνατότητα στο διαχειριστή του ιστολογίου να συντάξει μια καταχώρηση με πολύ λίγα βήματα.
  Ο κοινός χρήστης του Διαδικτύου μπορεί εύκολα και δωρεάν να ξεκινήσει το δικό του ιστολόγιο μέσω πολλών φορέων που προσφέρουν συστήματα τα οποία στηρίζονται σε λογισμικό που κάνει την σύνταξη των ιστολογίων πολύ απλή διαδικασία. Το αντάλλαγμα τέτοιων φορέων είναι συνήθως η αυτόματα διαφήμιση στα ιστολόγια ή η αυτοπροβολή. Σε τέτοιες υπηρεσίες στηρίζεται η πλειοψηφία των ιστολογίων, ιδίως τα μικρότερα. Όμως όπως και κάθε άλλο είδος ιστοσελίδας, έτσι και το ιστολόγιο μπορεί να στηριχθεί και σε υπηρεσίες στις οποίες ο διαχειριστής του ιστολογίου έχει τον πλήρη έλεγχο του ιστοχώρου του.
  Η παρουσία των ιστολογίων στον Παγκόσμιο Ιστό αποτελεί μια μορφή διαδικτυακής δημοσιογραφίας που υλοποιεί την έννοια της δημοσιογραφίας των πολιτών. Φορείς της τελευταίας ΔΕΝ είναι οι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αλλά χρήστες του Διαδικτύου που ΔΕΝ έχουν επαγγελματική σχέση με την Τέταρτη Εξουσία, για αυτό και ΔΕΝ υπάγονται σε έλεγχο από κρατικές Αρχές, όπως πχ το ελληνικό ΕΣΡ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ****..
  **** *** ******* **** *** ******* *** ****.
  ** ** *** ******,** ****** *** *** ****.
  *** ******!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @ΝΚritikos

  Η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και κουκουλοφόρων,αντιφρονούντων μπλόγκερς σας επισημαίνει ότι σύντομα και το δικό σας μπλογκ θα υποστεί τις συνέπειες αν συνεχίσετε τον σχολιασμό χωρίς να αναφέρετε το πλήρες όνομά σας,διέυθυνση κατοικίας,εργασία,οικογενειακή κατάσταση,κομματικές και άλλες προτιμήσεις,χόμπι,πλήρη αναφορά για το καθημερινό σας πρόγραμμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή